Christenunie en de piemel van Willie Wartaal

willywilly

 

ChristenUnie Tweede Kamerlid Joël Voordewind houdt zich op het moment met belangrijke humanitaire thema’s bezig. Volgens zijn Twitter:

Het begrip ‘kinderpardon’ wil hij echter nog een stukje verder uitbreiden. Schooltv moet als het aan hem en een groep bezorgde ouders ligt namelijk stoppen met het uitzenden van ‘Dokter Corrie’ spotjes. Dat is een luchtige rubriek over seksualiteit in het Schooltv Weekjournaal. 

 

En grappig over seks praten, dat kan natuurlijk niet. Vertel hen alles over Senegal, Seizoenen, Schiphol, Scheidingen en Scheepsarcheologie, maar laat Seks achterwege.  

Dat dachten enkele behoudende ouders en leerkrachten, en @JoelVoordewind van #Christenunie maakt werk van dit bezwaar. Op hun beurt tekenden #Refdag (gratis artikeltje) en #ND (langer artikeltje achter betaalmuur) dit dan weer braaf op. 

Waar gaat het nu precies om? Om dokter Corrie, dus. Een blonde mevrouw die je ook kunt kennen van Koefnoen. Het typetje stottert quasi-verlegen over seks en maakt daarbij meer grappen dan serieuze opmerkingen. Tussendoor komt er af en toe een educatieve opmerking, maar de spotjes lijken vooral bedoeld om seks als onderwerp bespreekbaar en niet al te beladen te maken.

 

Het lukt mij niet om het filmpje te plaatsen hier op de site, maar door HIER te klikken kun je de laatste uitzending van dokter Corrie bekijken.

Het gaat over het ongemak van ‘je eerste erectie’. Rapper Willie Wartaal vertelt over zijn gêne op de basisschool, als hij plotseling een stijve piemel kreeg en dit probeerde te verbergen voor z’n vriendjes en vriendinnetjes. Al met al meer lollig dan educatief, misschien een beetje overbodig (daar ga ik echter niet over) maar zeker niet schokkend.

Mijn conclusie? Laat #ChristenUnie zich lekker met volle aandacht richten op die vluchtelingenrechten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s