3 lezenswaardige artikelen

Tussen alle politieke discussies door is een stevig theologisch gesprek ook wel weer eens welkom.

Wat dat betreft komen we niets tekort, deze week: er verschenen maar liefst 3 artikelen die volgens mij genoeg gespreksstof en leesvoer vormen voor de hele maand.

 

 1. De Nieuwe Koers

  CV Koers, mijn favoriete christelijke tijdschrift, krijgt een nieuwe naam: De Nieuwe Koers. Het blad verhipt, een proces dat al een paar maanden aan de gang is – onder leiding van nieuwe hoofdredacteur @KCSmouter. Het manifest waarin de nieuwe koers van Koers uit de doeken wordt gedaan, vind je hier.
  Wat vind je? Hyperig, postmodern, individualistisch? Of herkenbaar, hip, broodnodig? Twitter mee via #DNK

 2. Christenzionisme

  Lees je wel eens reacties op christelijke fora (zoals CIP.nl) ? Dan weet je dat ze bestaan, in steeds grotere aantallen, en met steeds harder digitaal stemgeluid: christenzionisten. Kritiekloos tegenover de staat Israël, het verkoren Godsvolk, op basis van Bijbelse beloften en apocalyptische theorieën. Jos Strengholt publiceerde met enkele geestverwanten een open brief aan Nederlandse Christenen, om te ageren tegen de soms al te kritiekloze steun. Wat vind je? Gaat dit te ver? Is het gevaarlijk? Of juist een verademing? Lees de Open Brief hier en tweet hem via @JosStrengholt

 3. Schepping en crisis

  @iPadstor Johan ter Beek schreef een nieuw boek: Baboesjka. Met bijbehorend Twitteraccount @Baboesjkaboek en een WordPress website. Daarop verscheen een belangwekkend artikel over oude en nieuwe manieren om te kijken naar het Bijbelse verhaal van Schepping en Zondeval. Ter Beek pleit voor een nieuw perspectief, waarmee veel orthodoxe dilemma’s worden opgelost. Lees het artikel hier, en vergeet ook vooral de discussie daaronder niet!

  Veel leesplezier gewenst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s